Beton is al lang niet meer grijs en grauw

Beton als materiaal heeft een lange tijd een vrij negatief imago gehad. Het wordt namelijk geassocieerd met hoge flatgebouwen uit de tijd van na de oorlog en ook met het Oostblok en het communisme. Deze associaties zijn terecht, maar verouderd en tegenwoordig is beton een stuk veelzijdiger geworden dan voorheen. Er zijn verscheidene kleuren mogelijk, je kunt kiezen voor een groot aantal uitvoeringen en beton is eigenlijk in elke situatie toe te passen. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe vloer, een tuinrenovatie of een raamdorpel, met beton kun je bijna alle idee├źn realiseren.

Kant en klaar beton

Steeds meer mensen kiezen vandaag de dag om hun woning uit te rusten met een industrieel uiterlijk en hierbij past beton perfect. Er zijn een groot aantal kant en klare producten waarmee je je interieur kunt verrijken. Betonnen tafel- en aanrechtbladen bijvoorbeeld, maar ook plantenbakken, nachtkastjes en krukjes kun je vinden van beton. Beton is voor buiten een perfect materiaal, omdat je meubilair tegen alle weersomstandigheden is bestand en niet zal wegwaaien in een storm. Beton wordt vaak geassocieerd met een moderne vormgeving, maar het is ook mogelijk betonnen producten te krijgen die lijken op natuursteen en dus een veel natuurlijker uiterlijk afgeven. Beton is erg veelzijdig en daarnaast ook nog eens goed betaalbaar.

Beton op maat gemaakt

Een ander zeer interessant voordeel van beton is dat je het in elke vorm kunt laten gieten die je maar wilt. Bij Sierbeton, bijvoorbeeld, kun je spreken met een specialist en je ontwerp laten zien. Zij zullen dit dan realiseren in de kleur en uitvoering die jij voor ogen hebt. Uiteraard betaal je hier wel meer voor dan voor prefabbeton, maar op die manier kun je wel een volledig uniek voorwerp bezitten. Ben jij bezit je interieur of tuin in te richten? Vergeet dan niet ook de opties van beton te bekijken, want deze zouden je weleens aangenaam kunnen verrassen.